VoiceZorg je pratende buddy

Dagelijkse prikkels zijn nodig voor een goed dagritme. Structuur en ritme zijn essentiële waardes om het voor bijv. ouderen en mensen met een beperking zo aangenaam mogelijk te maken.

Actief door audio prikkels

VoiceZorg geeft deze “audio” prikkels via Google Home met:

  • Interactieve Reminders: “Medicijnen ingenomen? Oefeningen gedaan?”…
  • Persoonlijke stimulerende tips: Loop naar de bakker en verwen jezelf op een gebakje!”
  • Herkenbare stemmen van je naasten: “Bijv: Ingesproken bewegingsoefening of liedje van je kleinkind”

Met het horen van een stem word je aan iets herinnerd, word je geactiveerd en geeft het een aangenaam gevoel.

Minder zorguren

Met VoiceZorg kan ondersteuning dagritme volledig afgestemd worden op de gebruiker van de Google Home. Denk aan één of vele herinneringen of adviezen per dag. Dit ontzorgt niet alleen de (mantel)zorg, maar vergroot ook het welzijn van de gebruiker.

Geeft de gebruiker bij een interactieve reminder aan zich somber te voelen, de fysiotherapie-oefeningen moeilijk te vinden, de medicijnen kwijt te zijn, er geen brood meer is, dan wordt de gebruiker gevraagd of hij/zij contact wil. Is het antwoord “Ja” dan ontvangt de (mantel)zorg een sms & mail notificatie. Zo komt de (mantel)zorg alleen in actie als het relevant is.

Ook kan de Google Home gebruiker een vraag stellen of boodschap achterlaten aan de (mantel)zorg.

Vele handen licht werk

Het is ook mogelijk om bepaalde taken bij anderen, de zogenaamde supporters neer te leggen. Zo kun je de zoon van mijnheer de Vries automatisch inschakelen als er boodschappen gedaan moeten worden en een vrijwilligersorganisatie als er behoefte is aan gezelschap. Door de activiteiten te spreiden wordt de zorg en/of mantelzorger ontlast.

Opvolgen verzoek om contact

Een supporter kan via een linkje in de e-mail notificatie aangeven of hij/zij het verzoek om contact gaat opvolgen. De eigenaar van het VoiceZorg account (zorgorganisatie of mantelzorger) wordt vervolgens geïnformeerd.

Paar dagen weg

Gaat een supporter een paar dagen op pad, dan kan hij/zij de notificaties tijdelijk uitzetten. De eigenaar van het VoiceZorg account wordt vervolgens geïnformeerd en ontvangt tijdelijk de notificaties die toegewezen zijn aan de supporter.

Monitoring/geen gehoor

De eigenaar van het VoiceZorg account kan in zijn dashboard precies terugzien of en hoe een gebruiker heeft gereageerd op een interactieve reminder. Wordt er niet gereageerd, dan “Geen gehoor” gemeld.

Ochtend check-in

Als gebruiker van een Google home kun je pro-actief aan je mantelzorger/supporters doorgeven dat je bijv. bent opgestaan. Dit kan ook reactief. Door met een interactieve reminder op een bepaalde tijd de vraag te stellen: “Hoe voel je je?“, “Heb je je medicijnen ingenomen?”, Heb je gegeten?”. Of er wel of niet gereageerd wordt op deze vraag zie je in het dashboard.

Ondersteuning van 1 of meerdere gebruikers

Met een account op VoiceZorg kun je één of meerdere Google Home gebruikers ondersteunen. Zo kan een mantelzorger alleen zijn vader via VoiceZorg ondersteunen en een zorgorganisatie tientallen cliënten tegelijkertijd.

VoiceZorg Advies

Door interactieve reminders, tips en voicerecordings te combineren kun je dagritme-ondersteuning volledig afstemmen op een persoon.

Super intuïtief – geen knoppen

Door spraaktechnologie is VoiceZorg super intuïtief. Geen knoppen en amper uitleg nodig.

Hardware is schaalbaar & betaalbaar

Door de lage aanschafprijs van een Google Home (vanaf € 35) is VoiceZorg zeer schaalbaar en betaalbaar.

Standaard Google Home services

Naast VoiceZorg is de Google Home ook in te zetten als radio, vraagbaak, wekker, weersvoorspeller, tolk, telefoon, moppenverteller, lichtknop, etc..

Ervaar wat VoiceZorg voor je kan betekenen!

Ga naar een demonstratiewoning/ruimte als Huis van Morgen, t-Huiz van Brabant Wonen, Gilde Opleidingen of Technologie & Zorg Academie (TZA) om VoiceZorg te ervaren.

VoiceZorg abonnement

Of sluit direct een VoiceZorg abonnement af. Eerste maand geld terug garantie en abonnement is maandelijks opzegbaar.

Slimme Zorg Estafette Webinar

Je kunt ons ook online ontmoeten tijdens de Slimme Zorg Estafette. Samen met s’ Heeren Loo geven wij 1 & 3 februari 2022 een webinar. Je kunt je hier aanmelden.