Het Pratend Prikbord

Met ons “Pratend Prikbord” willen wij ouderen en mensen met beperkingen meer connected maken met hun omgeving.

Hoe doen we dit? Als je cliënt geïnteresseerd is in het menu van vanavond dan kan de chef-kok via Google home uitgebreid vertellen wat voor lekkernij er vanavond op tafel staat. Of je cliënt vraagt aan Google Home “He Google: Wat gaan we vandaag doen?” dan krijgt cliënt een enthousiast verhaal over de Bingo op de gang om 14.00 uur, deze is dan ingesproken door de collega van de dagbesteding.

Naast deze mogelijkheden kun je ook de cliënten meer met elkaar in contact brengen met oproepjes van de bewoners zelf. Denk aan oproepjes als: “Wie heeft er een leuk breiwerk patroon voor mevrouw Jansen van kamer 24?”, “Wie wil er met meneer van Heuvel online bridgen?”. Maar je kunt ook denken aan wat is het nieuws van de dag, wie is er jarig enz.

Even wat weetjes over ons Google Home concept Pratend Prikbord:

  • Het prikbord kan worden samengesteld voor zowel intra- als extramurale setting met onderwerpen als: Mededelingen, Activiteiten, Weetjes bewoners, jarigen van de week, nieuwsfeitjes uit de lokale krant
  • Het heeft een recording-tool, waarbij jij en je collega’s heel eenvoudig met een laptop of smartphone een geluidsopname kunnen maken. Zodra deze is gemaakt, staat de geluidsopname direct live.
  • Het bespaart je kosten voor briefjes printen en tijd van collega’s om praktische zaken te verspreiden.
  • Het is altijd actueel
  • Door iedereen makkelijk te gebruiken doordat je met je stem de vragen kunt stellen en je krijgt de beschikbare antwoorden.
  • Na aanschaf van de Google home kan deze voor veel meer doeleinden worden ingezet, bijv ook voor live-verbinding met de familie of een zelfgekozen muziekje om de dag vrolijk mee te starten.
  • De bewoner voelt zich minder eenzaam en voelt zich verbonden.  

Nieuwsgierig hoe jij het Pratend Prikbord kunt inzetten. Stuur dan een e-mail naar jack@froteu.nl.