Maak Monoloog Reminders

Met een Google Home routine kun je gratis een monoloog reminder aanmaken. Een monoloog reminder is een spraakbericht die op een bepaalde tijd/dag wordt uitgesproken. Denk aan: “Hi Jack, het is 19:30. Tijd om de hond uit te laten!” Of “Het is 22:00! Tijd om naar bed te gaan.”

Om een routine voor een monoloog reminder te kunnen instellen, open de Google Home app op een smartphone of tablet. Indien nodig selecteer het Google account waar de Google Home gebruik van maakt. Volg vervolgens onderstaande instructies.

Om te testen of je Monoloog Reminder goed overkomt, zeg: “Oké Google, afwasmachine”. De reminder wordt dan afgespeeld.

Veel gebruikers maken gebruik van zowel monoloog als dialoogreminders. In deze hybride vorm kun je profiteren van de voordelen van de twee verschillende soorten reminders.

Aan de ene kant heb je de flexibiliteit van de monoloog reminders, die je zelf kunt samenstellen en personaliseren. En aan de andere kant blijf je als (mantel)zorger met een dialoog reminder online op de hoogte van vader, moeder, kind of cliënt via geautomatiseerde dialogen als: “Heb je je medicijnen ingenomen? Hoe voel je je vandaag? Heb je vandaag met iemand afgesproken? Heb je je oefeningen gedaan? Heb je geluncht?, etc. En geeft de zorgvrager tijdens de dialoog aan hulp/contact nodig te hebben, dan ontvang je als (mantel)zorger een notificatie e-mail/sms.

Klik HIER als je een dialoog reminder wilt uitproberen.