FAQ

GOOGLE HOME FOUTMELDINGEN

A) Persoonlijke resultaten inschakelen

B) Reageert op dit moment niet

C) Google account instellingen aanpassen

D) Sorry ik heb je niet verstaan

E) VoiceZorg ondersteunt je land of taal niet

VOICEZORG PLATFORM

E) Kan mijn e-mail niet verifiëren

F) Ontvang geen pincode om in te loggen

G) Supporter ontvangt geen uitnodiging

H) Activatiecode werkt niet

I) Ontvang  geen e-mail notificaties

J)Ontvang geen sms-notificaties

K) Audio recordings worden niet / gedeeltelijk afgespeeld

L) Audio recording groter dan 2.5MB

GOOGLE HOME FOUTMELDINGEN

Bij het activeren van een VoiceZorg applicatie op je Google Home kun je te maken krijgen met onderstaande foutmeldingen:

.

A) Google Home: “Als je wilt dat ik die informatie voorlees moet je je persoonlijke resultaten inschakelen in de Google Home App”

Deze foutmelding kun je krijgen als je voor de eerste keer bijv. zegt: “Oké Google, praat met voice zorg medicijnen”. Om dit probleem op te lossen dien je persoonlijke resultaten aan te zetten. Lees hier hoe je je persoonlijke resultaten kunt aanzetten.

.

B) Google Home: “VoiceZorg reageert op dit moment niet, probeer het binnenkort opnieuw.”

Als je deze foutmelding krijgt als je bijv zegt: “Oke Google, praat met voice zorg medicijnen” kan dit de volgende oorzaken hebben:

  • Je Web & App activiteit staat uit. Volg deze instructies om deze functie aan te zetten.
  • Je Google Home is niet gekoppeld is aan het land Nederland of België. Of dit het probleem is wordt normaal gesproken door je Google Home aangegeven.
  • Je emailadres van je Google Home is nog niet geverifieerd. Maak je gebruik van een gmail account zorg er voor dat deze gekoppeld is aan je 06 nummer.

.

C) Google Home: “Google account instellingen aanpassen”

Waarschijnlijk staat je Web & App activiteit uit. Volg deze instructies om deze functie aan te zetten.

.

D) Google Home: “Sorry ik heb je niet verstaan”

  • Als je een routine heb aangemaakt voor bijv.: “Oké, praat met voice zorg oefening” en je krijgt vervolgens te horen: “sorry ik heb je niet verstaan”. Dan heb je hoogst waarschijnlijk een typefout gemaakt in de opdracht. Misschien heb je voice zorg aan elkaar geschreven. Of in plaats van oefening, oefeningen ingetypt. Of de opdracht beëindigd met een punt “.” of vraagteken “?”.
  • Het kan zijn dat Google je stem niet herkend. Wij adviseren om Voice Match uit te zetten, vooral bij een eenpersoons huishouding.

.

E) VoiceZorg ondersteunt je land of taal niet

Mocht je deze melding krijgen, neem dan met ons contact op via info@voicezorg.nl. Wij willen graag met je achterhalen wat de oorzaak kan zijn geweest van deze melding. Gelukkig gebeurt dit heel sporadisch. De meest eenvoudige manier om het op te lossen, is gebruik te maken van een ander of nieuw Gmail account.

VOICEZORG PLATFORM

.

E) Kan mijn e-mail niet verifiëren

Heb je geen verificatie e-mail ontvangen, check dan je spamfilter en pas je spamfilter aan om emails afkomstig van @voicezorg.nl toe te staan.

.

F) Ontvang geen pincode om in te loggen

Ontvang je geen pincodes om in te kunnen loggen, check dan je spamfilter en pas je spamfilter aan om emails afkomstig van @voicezorg.nl toe te staan.

.

G) Supporter ontvangt geen uitnodiging

Als een supporter aangeeft geen uitnodiging te hebben ontvangen, vraag dan om zijn spamfilter te checken en spamfilter aan te passen om emails afkomstig van @voicezorg.nl toe te staan.

.

H) Activatiecode werkt niet

Werkt de activatiecode niet, neem dan met ons contact op.

.

I) Ontvang geen e-mail notificaties

Spamfilter

Ontvang jij of je supporters geen e-mail notificaties, check dan spamfilter en pas spamfilter aan om emails afkomstig van @voicezorg.nl toe te staan.

Notificaties uit

Een supporter die bijvoorbeeld een paar dagjes weg gaat kan zijn/haar notificaties tijdelijk uitzetten. Totdat de supporter notificaties weer aanzet, ontvang jij gedurende deze periode zijn/haar notificaties. Zowel jij als de supporter kan de notificaties van de desbetreffende supporter aan en uitzetten.

.

J)  Ontvang geen sms-notificaties

Standaard staan e-mail notificaties aan en sms-notificaties uit. Om sms-notificaties voor jezelf aan te zetten, ga naar je profiel. Je kunt sms-notificaties per supporter aan of uitzetten. Ga hiervoor naar de supportersinstellingen. Je VoiceZorg account voorziet in maximaal 30 sms notificaties per maand. Kom je hierboven dan zijn de kosten € 0,09 per sms.

.

K) Audio recordings worden niet / gedeeltelijk afgespeeld

VoiceZorg ondersteunt MP3, M4A en AAC audiobestanden. Echter niet alle M4A bestanden kunnen worden afgespeeld op een Google Home. Ervaar je dit probleem, maak dan gebruik van een andere voicerecording app als: VoiceRecord of converteer je M4A bestand naar AAC.

.

L) Audio recording groter dan 2.5MB

Een audio opname kan niet groter zijn dan 2.5MB. Een MP3 bestand duurt maximaal 1 à 2 minuten. Een AAC of M4A bestand rond de 5 minuten. Is je MP3 bestand te groot, converteert deze dan naar een AAC bestand.